Moll pesquer – Agenda
Inicio / Grau / Moll pesquer

Moll pesquer

El Port de Gandia, situat al Grau, conté una gran part de la riquesa de la ciutat. Els pescadors treballen diàriament per a oferir productes de primera qualitat. Però, a més, té alguns llocs emblemàtics de la zona com són els populars Embulls.

Situats enfront de l’Església de Sant Nicolau i a l’altre costat del pont sobre el Barranc, trobem aquests 12 Embulls o 12 idèntiques i imponents naus voltades preparades per a diferents tipus d’emmagatzematge, construïdes en 1908 per a cobrir la necessitat d’embarcar en el port la taronja que s’exportava. En 1931 es van afegir 3 més i una torreta de 19 metres d’altura amb rellotges als 4 costats, que s’ha convertit en l’emblema del port de Gandia, la Torre del Rellotge. Des de l’any 2018, els embulls estan reconeguts com a Béns de Rellevància Local. En un d’ells es troba el Museu de la Mar.

Potser la intensa olor de peix ens obri l’apetit i ens abellisca fer-nos un arròs o una Fideuá, plat típic de la gastronomia de Gandia, en algun dels nombrosos restaurants del port.

Translate »